Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu

[{post.title}}

Peynir altı suyu, çeşitli peynirlerin yapımı sırasında, kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşitli ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen değerli sıvı maddedir. Peynir altı suyu içeriğindeki süt şekeri (laktoz), serum proteinleri ve suda çözünen vitaminler gibi beslenme fizyolojisi bakımından değerli maddeler içerir ve  gıda değeri yüksek bir sıvıdır.

Peynir altı suyu tozu, klarifikasyon ünitesinden geçirilen peynir altı suları demineralizsyon işlemi için nanofiltrasyondan geçirilir. Demineraliasyon işlemi ile peynir altı suyunda bulunan mineral maddelerin (tuz, nitrat, nitrit gibi) bir kısmı uzaklaştırılır. Daha sonra evaporasyon işlemi ile konsantre haline getirilen peynir altı suları spray dry yöntemiyle peynir altı suyu tozu haline getirilir.

Peynir altı suyu tozu, kendine has krem veya sarı renkte, kendine has akışkan toz yapıda, homojen görünümde olup hiçbir koruyucu madde, renklendirici madde ve diğer katkı maddeleri içermemektedir.

  • Peynir altı suyu kullanım alanları
  • Bisküvi, kek, çikolata, gofret, kurabiye vb. ürünlerin üretiminde
  • Bebek maması üretiminde
  • Dondurma üretiminde
  • Sütlü içecekler, diyet ve sporcu içecekleri üretiminde
  • Hamur işleri ve ekmek üretiminde
  • Hazır çorba üretiminde
  • Yem katkı maddesi olarak yem sektöründe

 

Yağısız Süt Tozu

Yüksek kaliteli yağsız inek sütünün pulverize edilerek kurutulmasıyla üretilmektedir. Toz olarak, eritilerek veya farklı gıda maddeleri ile birlikte kullanılabilir. Kendine has krem veya sarı renkte, kendine has akışkan toz yapıda, homojen görünümde olup hiçbir koruyucu madde, renklendirici madde ve diğer katkı maddeleri içermemektedir.

Ürün Spesifikasyonları

  • Nem < % 2
  • Yağ < % 1.5
  • Lactose > % 75
  • Protein % 7-% 10
  • L.A < % 15
  • pH % 6.0-% 6.2
  • Tuz < % 2.20
  • Kül < % 5.0
  • Çözünürlük % 98
  • Yabancı Yanık Partikül Disk A/B